BEVO glaskunst atelier V.O.F te Amsterdam is een gerenommeerd glasatelier, opgericht in 1947 door W. Bergmans en beeldend kunstenaar / glazenier Willem van Oyen Sr. Na 5 jaar trekt W. Bergmans zich terug en zet W.van Oyen het atelier voort. Na zijn opleiding aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam heeft Willem v. Oyen Sr. in het atelier steeds gezocht naar de mogelijkheden in het combineren van traditionele en nieuwe technieken. Het toepassen en uitbouwen hiervan heeft over de jaren heen geresulteerd in een grote veelzijdigheid aan specialisaties.

Al deze opgebouwde ervaring en kennis heeft hij in een jarenlange opleiding in het atelier doorgegeven aan zijn zoon Willem van Oijen jr. die sinds 1993 het atelier voortzet. Rachel Daeng Ngalle kwam in de jaren 80 het atelier versterken. Inmiddels is zij partner geworden en runt zij samen met Willem van Oijen het atelier. Ook het autonome werk van beide beeldend kunstenaars wordt in het atelier gecreëerd en uitgevoerd.

Het specialisme en de kennis op het gebied van diverse zandstraal technieken, glas-appliqué, glas-in beton, glas-in lood, het versmelten en buigen van glas, maar vooral het gecombineerd toepassen van technieken heeft BEVO glaskunst atelier tot een uniek atelier gemaakt en naam verworven in binnen en buitenland. Het atelier werkt ook in opdracht voor architecten en designers.

Na bijna 56 jaar gevestigd te zijn geweest aan de H.J.E.Wenckebachweg 3 te Amsterdam is ons atelier verhuisd en zijn wij per 1 Oktober 2012 gehuisvest in Diemen . De nieuwe ruimte is ondergebracht in een bedrijf verzamel gebouw. Het pand een voormalige garage is door zijn lichtkoepels in het dak zeer geschikt als atelier. Na een verbouwing van ruim 3 maanden zijn wij vanaf Oktober 2012 geheel functioneel en operationeel. U bent van harte welkom en wij tonen u graag onze nieuwe atelier ruimte. U vindt ons links aan de zijkant van het gebouw.