BEVO - glaskunstatelier

Balkon deuren glas in lood


Klassiek bloemenvaas motief


Gezandstraald en ingekleurd motief


Geboorte tegel diverse technieken toegepast


Wapen aangebracht op karafMotief gezandstraald op vaas

Diverse andere technieken
&
toepassingen

Zoals in bovenstaand doet vermoeden komt u op deze pagina verschillende technieken tegen, zoals objecten vervaardigd in de "verloren was" methode (Marlon Brando). Glas in beton is een techniek dat in de jaren 50/60 veelvuldig werdt toegepast maar door de kunstenaars van het atelier heden ten dage uitgevoerd kan worden. Ook graveren is een mogelijkheid. Veelal worden champagne of wijn glazen, karaffen of vazen voorzien van een gegraveerde naam of datum embleem of logo voor bijvoorbeeld een huwelijks geschenk, verjaardag, bedrijfs geschenk etc.

Op deze pagina staan ook enkele foto's afgebeeld met klassieke voorstellingen zoals bloemen vazen. Doordat er veel oude panden vaak in hun oude glorie worden gerestaureerd en of gerenoveerd komt men vaak deuren of entree's tegen die in de ets techniek zijn uitgevoerd. Helaas zijn de meeste van deze prachtige ramen (deur ruiten) gebroken of verloren gegaan. Het atelier is in staat om deze prachtige motieven te laten herleven door deze opnieuw te fabriceren d.m.v. de zandstraal techniek, zodat de historische gebouwen en particulieren huizen weer in hun oude luister ook op dit punt weer terug vinden.

Glas in lood behoort ook tot de mogelijkheden. Op deze pagina worden enkele foto's getoond. Het ontwerp in (Tiffany techniek) met bloemen en water lelies etc. is het lood van de stam en takken van de boom geheel in reliëf vorm gegeven zodat het een extra figuratieve uitstraling heeft gekregen.

De technieken kunnen ook in combinatie gebruikt worden een voorbeeld hiervan is een op spiegel gezandstraalde vrouwen afbeelding met rondom gesmolten stukjes kleurglas die als een sieraad in haar haar ornament zijn aangebracht, rondom is het geheel afgemaakt met stukjes kleurglas. U heeft wellicht begrepen dat er zeer veel technieken en mogelijkheden zijn om uw ideeen om te zetten in glas. Bevo Glaskunst Atelier kan in overleg met u vrijwel al uw wensen in glas realiseren.


De Profeet
Ontwerp in lagen vrij gestapeld

Ontwerp W.v.Oyen


Jugendstil motief op spiegel gezandstraald met geappliceerde kleurglas delen


Gemeentehuis Meerkerk - 5 glas panelen met gezandstraalde en ingekleurde stadswapens


Portretten gezandstraald
op spiegel


Logo op spiegel


Glas in lood voorstelling


Glasblazer
Ontwerp in lagen vrij gestapeld


Glas object "Marlon Brando"
Verloren was techniek


Klassiek bloemenvaas motief


Glas in lood
gebrandschilderd paneeltje


Glas in lood paneeltje

Voor vragen of informatie

Aanspreektitel*
Naam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Telefoonnummer*
E-mail adres